XVIII Concurs de Teatre Amateur

Tot seguit, es presenten les companyies seleccionades per al XVIII Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols. L’edició d’enguany tindrà lloc entre els mesos d’octubre de 2022 al març de 2023. A continuació, podeu consultar les obres, dates i una breu descripció:


 

Diumenge, 16 d’octubre de 2022, a les 6 de la tarda POSPOSAT!

CANCÚN

Autor: Jordi Galceran
Direcció: Marc Ciurana
Companyia: TOC DE TEATRE de Celrà (Girona)

Dos matrimonis, que es coneixen des de fa 25 anys, viatgen de vacances a Cancún. Una nit, després d’unes copes de més la Remei revela un fet del passat que va decidir la selecció de les actuals parelles…Al matí següent tot ha canviat per a la Remei, ja que no sap si la situació creada és un joc dels seus amics o una altra realitat.


Diumenge 30 d’octubre de 2022, a les 6 de la tarda

SOMNIS DE TEATRE

Autora: Edna Ferber i George S. Kaufman
Dramatúrgia: Ivan Padilla
Traducció: Olga Bellorbí, Ivan Padilla, Maria Sáez i Marc Torras
Direcció: Ivan Padilla
Companyia: ELS CARLINS de Manresa

Al Nova York de la dècada dels anys 30, un grup d’actrius lluiten cada dia per aconseguir el difícil somni de triomfar als escenaris de Broadway. A la modesta pensió Footlights, s’hi allotgen l’actriu de vocació i fidel a la veritat del teatre, l’actriu els dies de glòria de la qual s’han acabat, l’actriu que s’abandona a la desesperació davant als obstacles, l’actriu que prefereix optar per un camí més fàcil en el món del cinema i l’actriu sense massa talent que només anhela la fama; totes diferents, però totes compartint la valentia de lluitar per aconseguir els seus propis somnis.


Diumenge 20 de novembre de 2022, a les 6 de la tarda

MORT ACCIDENTAL D’UN ANARQUISTA

Autor: Darío Fo
Director: Marc Ciurana
Companyia: GRUP DE TEATRE CASSANENC de Cassà de la Selva


Un anarquista mor després de caure des d’una finestra mentre és interrogat per la policia de Milà. L’aparició d’un boig a la comissaria, adoptant diferents personalitats, serà decisiva per a la investigació dels fets que es van esdevenir i van provocar la mort de l’anarquista detingut.
Una obra de teatre basada en un fet real que va succeir a la Itàlia dels 60 i marcada per l’humor característic de l’autor Dario Fo, qui crea situacions surrealistes i absurdes per satiritzar els mètodes arbitraris que utilitza la policia italiana al llarg de la trama.
Un missatge irònic, àcid, que provoca una reflexió sobre la corrupció, la recerca de la veritat i els abusos de poder.


Diumenge 11 de desembre de 2022, a les 6 de la tarda

JANA

Autor: Ermenegild Siñol i Romà Ferruz
Direcció tècnica: Ricard Ruiz
Direcció coral: Romà Ferruz
Direcció musical: Raul Giménez
Direcció artística: Ermenegild Siñol
Companyia: FILAGARSA de Molins de Rei

La Jana és una jove barcelonina, resident al barri de Gràcia, que viu en parella i treballa en una food truck on ofereix uns excel·lents dolços elaborats per ella mateixa. La seva vida privada no és dolça, sinó amarga. La relació amb l’Èric, el seu company sentimental, no passa pels millors moments i sort en té del suport d’en Pol, la Beth i la Mar, que l’aconsellen i animen cada dia. Un fet ho canviarà tot. Una notícia és a punt de capgirar el futur d’aquesta jove.


Diumenge 15 de gener de 2023, a les 6 de la tarda

GENTE BIEN

Autor: Santiago Rusiñol
Música: Joan Vives
Direcció: Rosa Rafecas i Jané
Companyia: GRUP DE TEATRE “EL CENTRE” de Llorenç del Penedès

A la Barcelona modernista (1917) una família d’industrials, que han adquirit el títol de comptes, convida una colla de personatges de l’alta societat a prendre el te. Consideren que, per la posició que ocupen, han de parlar en castellà…i altres exigències del títol. D’aquí se’n desprenen un conjunt d’embolics i situacions grotesques.


Diumenge 29 de gener de 2023, a les 6 de la tarda

LA VISITA DE LA VELLA DAMA

Autor: Friedrich Dürrenmatt
Direcció: Eva Aguirre
Companyia: ASSOCIACIÓ TEATRAL EL PARTIQUÍ de Barcelona

Clara Zachanasian, una vella dama, esdevinguda multimilionària, torna un dia a Gullen, el seu poble natal, del qual es va veure obligada a marxar quaranta anys abans. Tot el poble, ric i esplendorós en el passat, és avui en crisi, els seus habitants malviuen, arruïnats. La vella dama promet una gran inversió i una quantiosa ajuda a tots el habitants. L’esperança i la il·lusió en un futur pròsper torna a néixer en tots els gullenencs, especialment en Alfred III, un amor de joventut de la Clara. Però, la dama exigeix que a canvi dels seus milions es faci justícia. Aquesta petició topa amb la consciència dels gullenencs: però, la justícia es pot comprar? Clara Zachanasian creu que es pot comprar tot.


Diumenge 12 de febrer de 2023, a les 6 de la tarda

CRÒNICA D’UNA ESPERANÇA: EL DIARI D’ANNA FRANK

Autor: Rafael Aguilar
Direcció: Josep Canet Fiqueras
Companyia: DEIXALLES 81 de Sant Feliu de Codines

El “Crònica d’una esperança: El Diari d’Anna Frank” reflecteix la forma de pensar i viure d’una nena: Anna Frank. Ella és jueva i es va veure obligada a conviure durant dos anys en el reduït espai d’unes golfes per refugiar-se de la persecució nazi. La convivència s’organitza a base d’horaris, sacrificis, torns…i sobre tot por, angoixa de ser descoberts. Dins d’aquest ambient, Anna viu el despertar de l’adolescència amb la rebel·lia pròpia d’una generació que creu que pot millorar el món. Però sobretot, Anna vol transmetre el seu ideal “Jo crec, malgrat tot, que les persones són bones en el fons del seu cor”.


Diumenge 26 de febrer de 2023, a les 6 de la tarda

MOLT SOROLL PER A NO RES

Autor: William Shakespeare
Traducció: Salvador Oliva
Direcció i adaptació: Toni Garrich
Companyia: GRUP DE TEATRE AMICS DE LES ARTS de Terrassa

L’obra explica els embolics amorosos de diverses parelles i els alts i baixos en les seves relacions. Un muntatge tradicional de la comèdia anglesa més clàssica amb un plantejament, nus i sobretot final feliç. Shakespeare parla en aquesta obra de com l’amor i la veritat triomfen per damunt la calúmnia. Com tot el teatre de Shakespeare, aquesta comèdia fa emmirallar l’espectador en la seva pròpia vida i li recorda que cada vegada s’ha de ser millor i no renunciar a les nostres veritables creences.


Diumenge 12 de març de 2023, a les 6 de la tarda

CONSELL FAMILIAR

Autora: Cristina Clemente
Direcció: Marc Bosch i Jenny Mandret
Companyia: CASAL CORPUS GRUP DE TEATRE de Barcelona

La família Solé Ametllé es regeix per un sistema que ben bé es podria definir com l’eslògan d’aquella marca de mobles sueca. “Benvinguts a la república independent de casa meva”. Llibre de lleis. Eleccions a la presidència del Consell Familiar. Reunions setmanals per passar comptes. Votacions. Un dia, la filla posa en dubte aquest sistema, que van crear els seus pares quan es van casar, i proposa modernitzar-lo amb unes idees revolucionàries. Però ni el pare ni la mare estan disposats a permetre-ho.


Diumenge 26 de març de 2023, a les 6 de la tarda

LA NIT DE SANT JOAN

Autor: Dagoll Dagom
Direcció musical: José Carlos Muñoz
Direcció: Xavier Pallejà
Companyia: PAM TEATRE del CASAL DE SANT PERE de Terrassa

En Daniel i la Rita viuran una revetlla de Sant Joan molt especial. El Follet els farà les
mil i una, i junts viatjarem a l’espai per conèixer uns “marcianitus” molt peculiars, a
una carretera qualsevol per veure què li passa a un Macari amb problemes mecànics, o
a la Barcelona dels anys 70 per conversar amb un nen prodigi que ha crescut, i ja no té
cap gràcia. Tot això en una nit màgica on no hi faltaran la coca, el cava o els
petards… Ah i la Srta. González!!!

%d bloggers like this: