Inici

La Benet Escriba, fundada l’1 de maig de 1986, és un Agrupació Teatral creada amb un doble objectiu: fomentar el teatre entre la gent jove i consolidar el teatre amateur a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols.

El nom de Benet Escriba és un homenatge i reconeixement al director de l’Agrupació Romea per la promoció del teatre amateur a la ciutat.

L’agrupació va ser fundada per una vintena de persones tot i que a l’actualitat més de cinc-centes persones hi han participat de manera activa en un moment o altre. El balanç és aclaparador: més de 33 obres, 425 representacions, 109 premis individuals, 61 premis col·lectius i més de 64 vetllades de Pastorets conformen una dilatada trajectòria històrica i artística.

A la direcció s’hi troba la Roser Descayre Murlà, una persona que sempre s’ha sentit atreta pels escenaris i guions dramàtics tals com clàssics, textos adaptats i d’altres originals. Junt amb en Ricard Pelló, provenien de la secció de teatre que dirigia Josep Mas Dalmau en el centre cultural catequístic del Passeig del Mar de Sant Feliu de Guíxols.

Actualment, l’equip de la Benet Escriba la composen gairabé un centenar de persones on l’organització, a part de familiar, transmet la mateixa il·lusió que la del primer dia.

Tot formant part de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i de l’Agrupació Teatral de les Comarques Gironines, actualment, i des de el 2008, impulsa el Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols, continuació de la Mostra de Teatre Estable nascuda el 2005 i en la qual hi intervenen una mitjana de dotze companyies.

Esperem que la història ens tingui en compte i valori l’esforç que realitzem.

A l’esquerra, la Roser Descayre Murlà i, a la dreta, en Ricard Pelló i Basart, en una foto celebrant els 30 anys de la Benet Escriba.
%d bloggers like this: