Història

Història de la nostra agrupació:

El dia 1 de maig de 1986, un grup d’una vintena de persones varen fundar l’AGRUPACIÓ TEATRAL BENET ESCRIBA, que venia a ocupar un buit existent en l’activitat teatral de Sant Feliu de Guíxols.

Forma part de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catlunya i és membre de l’Agrupació Teatral de les Comarques Gironines.

Va ser legalment constituida, sense ànim de lucre i desvinculada de qualsevol partit polític.

L’any 1996, amb 10 anys d’història, portabem unes tretze obres representades, amb un increment important d’elements dins l’Agrupació.

L’estrena del Teatre Auditori Municipal de Sant Feliu, el gener de 1990, va significar una gran millora en el nostre treball dalt l’escenari.

L’any 1995, a Roser Descayre i Ricard Pelló, els nostres directors, els va ser atorgada la PORTA FERRADA D’OR, màxim guardó de la ciutat, per la seva trajectòria en favor del Teatre Amateur i divulgació del nom de la ciutat arreu.

Maig de 2001, 15 anys i un nou impuls a l’Agrupacoió. Alguns elements desapareixen mentre molta joventut s’incorpora.

Hem passat la frontera per actuar a Sant Llorenç Cerdans i Tolosa de Llenguadoc. Ens han seleccionat a diferents concursos de teatre amateur i hem aconseguit molt bons resultats. Els premis individual i colectius han estat molt ben rebuts i cel.lebrats.


2006, 20 anys ininterromputs de teatre amateur. Bona feina. Ara ja tenim elements nous que dirigeixen i porten les seves obres a concurs amb bons resultats. Anem creixent i quan fem reconte de les persones, grans i petites, que un moment o altre han format part del nostre grup ens trobem que son més de cinc-centes.

Obres representades per l’Agrupació Teatral Benet Escriba.

Premis de l’Agrupació Teatral Benet Escriba.

Menció especial:

– ELS PASTORETS DE SANT FELIU amb textos de Ramon Pàmies (L’estel de Natzareth) i Ricard Pelló (L’Alegria de Nadal)

Altres actuacions:

– CANÇÓ DE TAVERNA text original de Cristina Carrión (2002 – 2005)
– TEATRE A LA FRESCA (2002)
– PREGÓ DE FESTA MAJOR (2004)E

%d bloggers like this: