XVII Concurs de Teatre Amateur

Tot seguit, es presenten les companyies seleccionades per al XVII Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols. L’edició d’enguany tindrà lloc entre els mesos d’octubre de 2021 al març de 2022. A continuació, podeu consultar les obres, dates i una breu descripció:

 

 

Diumenge 10 de octubre de 2020 a les 6 de la tarda

PLAY-OFF

Autora: Marta Buchaca

Direcció: Josep Canet Figueras

Companyia: DEIXALLES 81  de Sant Feliu de Codines

Un equip de futbol femení es troba davant el partit més important de les seves vides. L’obra reflexiona sobre el paper de la dona i de l’esport femení en una societat que encara manifesta un masclisme ferotge. Dins del camp de joc, apareixeran les enveges, els somnis, els dubtes i les pors d’unes noies que l’únic que volen és viure de la seva passió.


Diumenge 24 d’octubre de 2021 a les 6 de la tarda

ABANS QUE ARRIBI L’ALEMANY

Autora: Marta Barceló

Direcció: Mario Fernández

Companyia: 8UIT DE TEATRE de Sant Cugat del Vallès

 

L’Alzheimer, paraula maleïda, malaltia que anul·la qui la pateix i enfonsa els familiars que envolten el malalt, és tractada a “Abans que arribi l’alemany” des del punt de vista de la patologia en el moment en què és diagnosticada. Però no en clau de drama i por pels efectes que comporta la pèrdua de memòria i consciència del jo, sinó que Marta Barceló ens planteja una visió molt més pragmàtica. La protagonista, Júlia, realitza un llistat de coses a fer, ara que és conscient amb la serenor del qui sap que se sentirà molt millor després de fer-les encara que no sempre sigui compresa pel seu voltant o per la societat.

 


Diumenge 7  de novembre de 2021 a les 6 de la tarda

BOJOS PER LA PASTA

Autor: Sebastien Thiery

Director: Xavier Piguillem

Companyia: INESTABLE CERETANA de Puigcerdà

 

Us heu preguntat mai si els diners fan la felicitat? O si tenir diners fa canviar les persones? De segur que sí…

Un matrimoni d’esquerres, d’edat i classe mitjana, veu trastocada la seva tranquil·la i equilibrada vida per l’aparició sobtada, inexplicable i absurda de diners a casa seva. A partir d’aquest fet anecdòtic, que juga amb els límits de la realitat i la ficció, la relació entre la mateixa parella i amb la resta de personatges, la seva dona de fer feines i un veí del tot inusual, s’anirà embolicant d’allò més, produint un seguit d’escenes delirants. Sempre en clau de comèdia, l’autor, amb la ironia i el sarcasme punyent que el caracteritza, ens ofereix la seva particular visió de l’absurditat humana.


Diumenge 21 de novembre de 2021 a les 6 de la tarda

DANSA D’AGOST

 

Autor: Brian Friel

Direcció: Joan Ribas

Companyia: ENRIC BORRÀS DEL CENTRE PARROQUIAL de Sant Feliu de Llobregat

 

Quan miro enrere, cap a aquell estiu de 1936, em tornen diferents menes de records. Reveig la cuina, bategant amb el ritme de les danses irlandeses que emetien per a tots nosaltres des de Dublín, i la mare i les seves germanes que de sobte s’agafaven les mans i ballaven una dansa espontània, rient i xisclant com a nenes excitades; alhora veig aquella figura desemparada del pare Jack arrossegant-se de cambra en cambra. El meu pare, Gerry, va marxar cap a Espanya. El darrer que vaig veure d’ell fou com dansava camí avall, balancejant el bastó. Quan va arribar a la carretera es va aturar, es va tombar i amb les mans va llençar una dotzena de petons teatrals cap a on érem la mare i jo.


Diumenge 5 de desembre de 2021 a les 6 de la tarda

LA CANÇÓ DE LES MENTIDES

 

Autor: Alfonso Paso

Direcció: Pep Maria Martínez Giralt

Companyia: GRUP DE TEATRE PARANYS de Sant Joan de Vilatorrada

 

La Júlia creu que té una vida monòtona, això la porta a inventar situacions i mentides que desesperen al seu marit. Uns lladres, un robatori, corredisses, entrebancs… faran que, entre veritats i mentides, se les hagi d’empescar totes per intentar salvar la nit de Nadal!! Perquè, com diu la dita: és més boig aquell que no vol veure la realitat que no pas aquell que només juga amb la imaginació.


Diumenge 9 de gener de 2022 a les 6 de la tarda

ANGOIXA

 

Autor: Patrick Hamilton

Direcció: Vicenç Gurrea

Companyia: GRUP DE TEATRE TÀNDEM de Santa Perpètua de Mogoda

 

Un desconegut mata Alicia Vallès a casa seva, després busca uns robins ocults molt valuosos sense èxit. La casa roman buida durant anys, fins que una parella acabada de casar, Robert Pellicer i Laura Miró, decideixen mudar-s’hi. Al cap de poc, ella comença a notar petits fenòmens a la casa, com sorolls o canvis en la il·luminació; ell no li fa cas i li diu que són imaginacions seves. Aquesta situació porta la Laura a l’angoixa i a la por. Guell, un exdetectiu que va estar treballant en el cas de l’assassinat de l’Alicia Vallès i que viu al mateix barri, en assabentar-se de la situació comença a investigar i a sospitar de Robert Pellicer, arribant a una sorprenent conclusió.


Diumenge 23 de gener de 2022 a les 6 de la tarda

JANA

 

Autor: Ermenegild Siñol i Romà Ferruz

Direcció tècnica: Ricard Ruiz

Direcció coral: Romà Ferruz

Direcció musical: Raul Giménez

Direcció artística: Ermenegild Siñol

Companyia: FILAGARSA de Molins de Rei

 

La Jana és una jove barcelonina, resident al barri de Gràcia, que viu en parella i treballa en una food truck on ofereix uns excel·lents dolços elaborats per ella mateixa. La seva vida privada no és dolça, sinó amarga. La relació amb l’Èric, el seu company sentimental, no passa pels millors moments i sort en té del suport d’en Pol, la Beth i la Mar, que l’aconsellen i animen cada dia. Un fet ho canviarà tot. Una notícia és apunt de capgirar el futur d’aquesta jove.


Diumenge 6 de febrer de 2022 a les 6 de la tarda

ADREÇA DESCONEGUDA

 

Autora: Kressmann Taylor

Traducció: Ernest Riera

Direcció: Frederic Morrón

Companyia: QUETCC, Quadre Escènic del Centre Catòlic de L’Hospitalet de Llobregat

 

Adreça Desconeguda és una història escrita per una dona. És una història escrita en el període d’entreguerres que es va publicar per primera vegada el 1938. A través del gènere epistolar, l’autora narra amb una originalitat brillant una visió incisiva del naixement i la consolidació del nazisme a l’Alemanya dels anys 30. La trama la protagonitzen dos amics de les bones èpoques d’estudiants, Max i Martin, que evoquen inicialment el seu projecte comú de vida i de feina. Ara bé, les circumstàncies pròpies d’un fenomen totalitari com el nazisme posen a prova la seva relació. Un, a l’Alemanya del 1933 i l’altre, d’origen jueu, als Estats Units. Les paraules que s’escriuen van relatant una història de vida quotidiana sobre com un moviment populista pot penetrar en una societat aparentment madura. Les cartes que s’adrecen incorporen una trama secundària, que s’inicia amb una història d’amor i conclou amb una revenja personal del personatge d’origen jueu que hàbilment utilitza com a torna els mateixos mètodes que usen els nazis.

Va passar fa 90 anys. Està tornant a passar ara?


Diumenge 6 de març de 2022 a les 6 de la tarda

NOMÉS UNA VEGADA

 

Autora: Marta Buchaca

Direcció: Francesc Parcerisas

Companyia: GRUP DE TEATRE DE L’ACR de Fals

 

En Pau i l’Eva són una parella jove. El pare d’ella l’ha denunciat per una possible agressió, però ella se’n fa seva la culpa. La terapeuta que els fa la teràpia viu una història paral·lela d’assetjament per part de l’exmarit d’una dona a la que està tractant. Ells argumenten que NOMÉS HA ESTAT UNA VEGADA i, de mica en mica, anirem descobrint les raons que els han dut a llur dependència i situació.


Diumenge 20 de març de 2022 a les 6 de la tarda

LA MONEDA

 

 

Autor: Eloi Falguera Vidal

Direcció: Anna Carol

Companyia: PUNT I SEGUIT TEATRE de Terrassa

 

Que aixequi la mà qui mai hagi envejat alguna cosa dels seus amics: la casa, el cotxe, la parella… L’Enric, el Ferran i el Bernat són tres amics que, des de fa anys i panys, comparteixen una afició molt particular: col·leccionen monedes medievals de la Corona d’Aragó. Monedes d’or i de plata. També des de fa molts anys segueixen un mateix ritual: un vespre de cada mes es troben per sopar i ensenyar-se les noves monedes que han aconseguit. Semblen tres amics ben avinguts, però qui sap si, a part de les monedes, en aquestes trobades s’hi barregen assumptes més personals…

 

 

%d bloggers like this: