XVI Concurs de Teatre Amateur

Tot seguit, es presenten les companyies seleccionades per al XVI Concurs de Teatre Amateur Ciutat de Sant Feliu de Guíxols. L’edició d’enguany tindrà lloc entre els mesos d’octubre de 2020 al març de 2021. A continuació, podeu consultar les obres, dates i una breu descripció:

Diumenge 25 de octubre de 2020 a les 6 de la tarda

LA CAIGUDA DELS DÉUS

Adaptació: Joan Torrens

Direcció: Joan Torrens

Companyia: ELS CARLINS de Manresa

La caiguda dels déus, retrata un moment molt precís de crisi en les capes socials més privilegiades quan naixia el nazisme a Alemanya. Descriu el declivi i decadència d’una aristocràtica família alemanya, propietària d’una industria siderúrgica, durant l’ascens al poder del nacionalsocialisme. Les diferents sensibilitats vers el govern d’Adolf Hitler i la lluita pel control de l’empresa provoquen una veritable tragèdia en la família i, alhora, la confusió entre allò que era convenient des del punt de vista de l’egoisme de classe i el necessari davant una societat que havia perdut el nord. Ens trobem davant una reflexió de tremenda actualitat on el germen del nazisme ens aboca a mirar cap a l’ascens de l’ultradreta actual al nostre món.


Diumenge 8 de novembre de 2020 a les 6 de la tarda AJORNAT

AQUÍ NO PAGA NI DÉU

Autor: Dario Fo

Direcció: Xavier Piguillem

Companyia: INESTABLE CERETANA de Puigcerdà

Divertida comèdia política escrita per Dario Fo l’any 1973, en plena crisi del petroli, on concorren fallida econòmica, crisi institucional, atur i acomiadaments massius, pujada indiscriminada dels preus de serveis bàsics, precarietat laboral, retallades sanitàries i educatives, repressió policial, desnonaments, lluites sindicals…Als nostres dies aquesta obra se’ns revela rabiosament actual: les dones d’un barri obrer de Milà indignades per la situació econòmico-social decideixen practicar la desobediència civil i rebel·lar-se contra el sistema, robant menjar en uns supermercats per la puja de preus incontrolada. A partir d’aquí, tots els personatges es van inserint en una trama delirant i divertida, on els equívocs es succeeixen ininterrompudament.


Diumenge 22  de novembre de 20 a les 6 de la tarda AJORNAT

LA IMPORTÀNCIA DE SER FRANK

Autor: Oscar Wilde

Direcció i adaptació: Eduard Muntada

Companyia: TEATRE DEL TALIÓN de Lleida

“La importància de ser Frank”, és un retrat crític, àcid i sobretot còmic de l’alta societat. És una comèdia alegre, amb uns diàlegs intel·ligents i irònics i fins i tot absurds, on res és el que sembla. Un malentès originat per un nom fals transportarà l’espectador a un enfilall d’embolics amatoris, resolts en un final sorprenent i rocambolesc. En definitiva, una comèdia alegre, amable i fresca o, com la definiria el mateix Oscar Wilde, “una exquisida frivolitat”.


Diumenge 6 de desembre de 2020 a les 6 de la tarda

EL CRÈDIT

Autor: Jordi Galceran

Direcció: Neus Quer

Companyia: AGRUPACIÓ TEATRAL CASAL DE CALAF de Calaf

L’Antoni s’adreça a una entitat bancària per demanar un crèdit, però el director decideix denegar-li i a partir d’aquesta trama, que pot semblar ximple, es desenvolupa una història que ens atraparà des del primer moment i que s’anirà complicant conforme avança la comèdia. Es tracta d’anar obrint de mica en mica aquesta caixa de sorpreses.

Un text intel·ligent escrit amb l’objectiu de fer-nos riure, però apuntant també els temes que ens fan reflexionar, com el poder, la crisi econòmica, la família i el límit humà davant certes circumstàncies.


Diumenge 10 de gener de 2021 a les 6 de la tarda

MAMAAA!!!

Autor: Jordi Sánchez i Pep Anton Gómez

Direcció: Belín Boix

Companyia: TEIATRÒLICS DE CERCLE DE CATÒLICS de Banyoles

De mare només n’hi ha una, però quan aquesta passa dels 100 anys i no té cap intenció de morir-se, la cosa canvia. I si a més té un patrimoni que pot resoldre la vida dels fills… l’espera es fa eterna. Mamaa!!! És una comèdia que entre timbres, pastilles i llibretes d’estalvis mostra una realitat que tot just comencem a viure: una generació que ronda la seixantena que ningú no va preparar per aguantar uns pares incombustibles.


Diumenge 24 de gener de 2021 a les 6 de la tarda

ESCAC I MAT

Autor: Creació Pròpia

Direcció: Óscar García

Companyia: QOLLUNAKA GRUP DE TEATRE de Terrassa

És la història de dos perdedors: Richard Collins, un escriptor d’èxit, masclista i egocèntric, que viu en un món que ell mateix s’ha creat a la seva conveniència, i Sandro Fazzi, un perruquer que viu per sobre les seves possibilitats i que comet l’error d’entrar a la vida d’en Richard Collins i acceptar les seves regles de joc. Tots dos juguen una partida d’escacs on ningú guanya…

Aquesta obra és un joc, un joc diabòlic, on ningú mesura ni valora de forma adequada l’adversari.


Diumenge 7 de febrer de 2021 a les 6 de la tarda

LES ARRELS

Autor: Arnold Wesker

Direcció: Maria Miralda

Companyia: GRUP DE TEATRE AMICS DE LES ARTS de Terrassa

La Beatie, una noia nascuda a pagès, en un poblet d’Anglaterra, torna a casa després de passar una temporada treballant a Londres. Explicarà a la seva família tot el que hi aprèn al costat del seu promès, un noi molt actiu que li fa descobrir el món de la política, dels sindicats, de l’art i les relacions amb la societat. Ella parla sempre en boca del seu promès per explicar a la família tot el què aprèn a la ciutat. Però la família no està massa interessada en conèixer coses noves. Ja en té prou amb el que té i no vol posar-se en problemes, no fos cas que els prenguessin el poc que tenen.


Diumenge 21 de febrer de 2021 a les 6 de la tarda

TERAPÈUTIC

Autor: Jordi Ferragut

Direcció: Núria i Marta Fàbregas

Companyia: TEATRE CENTRE D’ARBÚCIES d’Arbúcies

El Sr. Perich pateix una singular malaltia mental, per això decideix visitar un prestigiós psiquiatre que voldrà estudiar aquest inusitat cas en una sessió sorprenent, on les situacions inesperades s’alternaran amb les còmiques.

Terapèutic és una comèdia que simultanieja l’insòlit amb l’absurd, una joguina teatral amb “anades d’olla” que pretenen aconseguir somriures de complicitat en l’espectador, ja que la teràpia no és només del personatge de l’obra, sinó també del públic, que passarà una bona estona i podrà evadir-se dels mals de cap de la quotidianitat.


Diumenge 7 de març de 2021 a les 6 de la tarda

UN JOC PERILLÓS

Autor: Paolo Genovese

Traducció i adaptació: Toni Guillamon

Direcció: Núria Colás i Ota Vallès

Companyia: ONZE AL TEATRE de Sant Quirze del Vallès

Una comèdia contemporània, de situació, que podrà esdevenir real i que a molts ens farà reflexionar i veure’ns reflectits

Un sopar d’un grup d’íntims amics, amics íntims de tota la vida, un sopar que esdevé una inesperada, trepidant i tensa cascada de sorpreses, després que l’amfitriona proposi un joc… compartir en obert qualsevol missatge, trucada o comunicació que arribi als mòbils dels assistents durant tota la vetllada.


Diumenge 21 de març de 2021 a les 6 de la tarda

LA GUERRA DE TROIA NO ES FARÀ

Autor: Jean Giraudoux

Traducció : Miquel Noguera

Direcció: Dusan Tomic

Companyia: QUATRE PER QUATRE de Granollers

Hèctor, en el seu retorn a Troia després d’una guerra menor, rep dues notícies: la seva dona Andròmaca espera un fill i el seu germà Paris ha raptat la reina d’Esparta, Helena. Aquest afer posa en peu de guerra Esparta. Els grecs la reclamen i en fan responsables els troians. Amb el suport de les dones troianes, Hèctor intentarà convèncer el seu germà Paris i també els intel·lectuals sotmesos a l’encanteri de la bellesa d’Helena, del seu retorn als grecs. Hi haurà guerra a Troia?


%d bloggers like this: