XIV Concurs Teatre Amateur

COMPANYIES SELECCIONADES PER AL XIV CONCURS DE TEATRE AMATEUR CIUTAT DE SANT FELIU DE GUÍXOLS, D’OCTUBRE DE 2018 A MARÇ DE 2019. OBRES I SINOPSI.

Diumenge 14 d’octubre de 2018 a les 6 de la tarda

“ESCAC DOBLE”. FILAGARSA de Molins de Rei

 Autor: Ermenegild Siñol

Lletres: Laura Miquel

Direcció Artística: Ermenegild Siñol

Direcció Coral i Musical: Romà Ferruz i Oriol Pidelaserra

Direcció Tècnica: Ricard Ruiz

  1. Nova York. Campionat mundial d’escacs. S’enfronten Anatoly Sergiewsky, Rússia, i Frederick Trumper, Estats Units. Un duel que reviu antics recels de la guerra freda. Set partides decidiran el vencedor. Entremig, l’estratègia i l’habilitat d’uns i altres serà clau per conduir els seus oponents a l’escac i mat. Conspiracions, infidelitats, xantatges… tot s’hi val per assolir la corona mundial

 

Diumenge 28  d’octubre de 2018 a les 6 de la tarda 

“BARCELONA”

Autor: Pere Riera

Direcció: Mercè de Haro

EL CENTRE MORAL DE GRÀCIA  de Barcelona

 

Entre el 16 i el 18 març de 1938, Barcelona va patir el bombardeig més mortífer sobre la població civil, desprès del de Guernika. L’aviació italiana amb base a les Illes Balears va iniciar els bombardejos cap a les 22,00 del dia 16 i es van allargar fins a les 15,00 del dia 18. Segons fonts de l’Ajuntament de Barcelona es van comptar 875 morts i més de 1500 ferits. La història de Barcelona està ambientada dins d’aquest context històric, el dia 17 de març 1938. És  la història d’una família, com tantes d’altres, de dues dones, dues amigues, que es retroben. La història dels qui lluitaven per seguir amb una vida normal malgrat tot el que estava passant.

  

Diumenge 11 de novembre de 2018 a les 6 de la tarda

“EL PRINCIPI D’ARQUÍMEDES”

Autor: Josep Maria Miró i Coromina

Direcció : Francesc Parcerisas

GRUP DE TEATRE A.C.R.  de Fals

 

Ha arribat el dia que els Cavallets de mar, el grup infantil de natació, comencin a nedar sense bombolla. Aquest moment crucial per els més petits de la piscina és el desencadenant perquè surtin a la superfície sospites, dubtes i temors. L’Anna, la directora del club de natació, demana explicacions a en Jordi, l’entrenador dels Cavallets, desprès que alguns pares s’han queixat de com el noi ha gestionat la negativa a llençar-se a l’aigua d’un dels nens, que no vol fer-ho perquè està espantat. El problema, però, és un altre: els pares veuen amb inquietud i preocupació que, per tranquil·litzar-lo, l’hagi abraçat i li hagi fet un petó.

   

Diumenge 2 de desembre de 2018 a les 6 de la tarda

“M’ESPERARÀS?”

Autor: Carles Alberola

Direcció: Jaume Alsina

TALLER DE TEATRE  de Figueras

 

Dos amics queden per sopar. D’una banda, hi ha en Rubén, l’amfitrió, professor universitari i, d’alguna manera, un fracassat. De l’altre, en Jaume, ric, triomfador i un seductor empedreït, a qui acompanyen la Raquel, la seva dona, i la germana d’aquesta, la Pilar a qui han convidat amb l’objectiu que conegui en Rubén, ja que els dos tenen en comú que els han deixat les respectives parelles i cap dels dos no ha acabat de refer la seva vida. Encara no s’ha pogut asseure a taula que comencen els girs insospitats i els embolics entre tots quatre: amors creuats, infidelitats no confessades…, tot amanit amb un bon còctel d’acudits que fan de l’obra un viver d’emocions i situacions divertides que  engresquen l’espectador

Diumenge 13 de gener de 2019 a les 6 de la tarda

EL MERCADER DE VENÈCIA”

Autor: Wiliam Shakespeare

Adaptació: del propi grup

Direcció: Antoni Maria Trullàs

COMPANYIA DE TEATRE 34 PASSES  de Terrassa

 

Per una banda, tenim les tribulacions i peripècies de Bassanio per conquistar Porcia i, per l’altre, l’odi i la venjança que Shylock, el jueu, vol dur a terme contra la persona d’António i bon amic de Bassanio. Aquesta dues trames apleguen en elles una mateixa lluita, en dos sentits i a través de dos mitjans diferents, per la obtenció del poder polític i econòmic. En efecte, Shylock, amb la seva venjança, busca, per una banda, mantenir la seva forma de vida que ès la usura i, per l’altre pretén vèncer el sistema. Bassanio també busca, a través del seu casament amb Porcia, el poder i la fortuna. 

 

Diumenge 27 de gener de 2019 a les 6 de la tarda

“ELS RÚSTEGUES”

Autor: Carlo Goldoni

Direcció: Joan Pagès

PIERROT TEATRE de Centelles

 

I rusteghi va ser estrenada a Venècia  al Teatro San Luca, al final del Carnaval de 1760 i es va publicar el 1762. Els rústegues son quatre mercaders de Venècia, que representen la vella tradició conservadora i puritana de les classes mitjanes, enfrontats a la “nove frivolitat ”veneciana. Tracten d’imposar a les seves dones els usos tradicionals, per restringir tot allò que consideren massa estrany a excèntric, els prohibeixen sortir de casa, fins i tot sortir al balcó, i anar a festes o a veure comèdies, no toleren estranys a casa, la qual cosa també denota la seva repulsió natural a la conversa.

 

Diumenge 10 de febrer de 2019 a les 6 de la tarda

DEIXEU-ME UN TENOR”

Autors: Ken Ludwig

Traducció: Jordi Girabal i Jordi Muixí

Direcció :  Maria Miralda

GRUP DE TEATRE MICS DE LES ARTS de Terrassa

 

Avui és nit d’estrena i el senyor Saunders, director de la Companyia d’Òpera de Cleveland, espera el gran tenor italià Tito Merelli, que cantarà Othello de Verdi per primer cop a Amèrica. El seu secretari, en Max i la seva filla, la Maggie, l’estant esperant a la seva suite. Es fa tard i el tenor no arriba. Finalment, quan arriba, amb la seva dona, no es troba massa bé. Un seguit de confusions, anades i vingudes per la suite de l’hotel, personatges que volen conèixer al gran Tito Merelli, es van succeint fins a arribar a un ritme trepidant i a situacions totalment còmiques. Dues hores de riures constants fan passar al públic una estona ben agradable.

Diumenge 24 de febrer de 2019 a les 6 de la tarda 

“LES FALSES CONFIDÈNCIES”

Autor: Pierre Marivaux

Direccció : Núria Colás

ONZE AL TEATRE  de Sant Quirze del Vallès

 

Una comèdia d’intriga i estratègia, plena de diàlegs intel·ligents i farcits d’equívocs i dobles sentits. L’espectador serà testimoni de la confusió entre els interlocutors- víctimes de la trama ordida per un lleial criat en favor del seu amo-, que intercanvien secrets i confidències al llarg de tota la representació, amb diàlegs que amaguen pensaments veritables que faran que els desitjos del cor guanyin als interessos mesquins i de conveniència de l’aristocràcia de l’època.

Diumenge 10 de març de 2019 a les 6 de la tarda

“L’ELECTE”

Autor: Ramon Madaula

Direcció: Jaume Fàbregas

COMPANYIA WCTEATRE de Arbúcies

 

Un jove polític acaba de ser elegit president. En poques hores ha de pronunciar el seu discurs d’investidura però apareix un problema inesperat. El psiquiatra disposa de molt poc temps per resoldre la situació i evitar que el president electe faci un ridícul espantós en la seva primera compareixença. Un president electe en crisi i el seu psiquiatra d’urgències protagonitzen aquesta trama irònica, amb pinzellades de crítica política i a ritme àgil. Política contra ciència, consciència contra aparença, poder contra poder. L’obra pretén fer passar una bona estona a l’espectador, mostrant les misèries polítiques i humanes en clau d’humor

Diumenge 24 de març de 2019 a les 6 de la tarda

“LORCA, CALOR ALMA I PASIÓN”

Autor: Federico Garcia Lorca

Adaptació: Montserrat Martínez

Direcció : Montserrat Martínez

ILLETS D’ABRERA  d’Abrera

 

De vegades el llegat que deixa algú traspassa barreres temporals. Federico Garcia Lorca és una d’aquestes persones. La magnitud de la seva obra fa que es recordi al poeta i dramaturg amb gran vehemència i admiració. Els Illets han volgut fer un homenatge a aquest gran poeta i dramaturg, fent un recorregut pel que va ser la seva vida mitjançant imatges projectades i interpretant escenes o adaptacions de les seves principals obres com, “La Zapatera Prodigiosa”, “Bodas de Sangre”, “Yerma” i “La casa de Bernarda Alba”

Entrades i Abonaments:

Anticipades: a l’Oficina de Turisme
Abonament de 3 entrades = 18€
1 entrada = 6€
Mateix dia: 1h abans de la funció
1 entrada = 8€

%d bloggers like this: